از آنجاییکه در راستای احداث پروژه های ساختمانی مقوله تخریب و نوسازی ، امری اجتناب ناپذیر برای مالکین و سازندگان محسوب میگردد فلذا بهتر است طرفین قرارداد مشارکت در ساخت ،در ابتدای قراردادمشارکت در ساخت مشخص نمایند.

الف: اختیار اخذ جواز تخریب و نوسازی از شهرداری به عهده ای چه کسی باشد ؟

ب: برای اخذ جواز توسط مالک ویا سازنده چه موعد ومهلتی در نظر گرفته شده و ضمانت اجرا های لازمه را در صورت عدم انجام تعهد، از ناحیه یکی از طرفین را پیش بینی کنند

که در ذیل به شرح وبسط این قضیه می پردازم در قراردادهای مشارکت در ساخت، مالک یا مالکین میتواند

1.شخصا اقدام به اخذ جواز وپروانه تخریب و نوسازی از شهرداری نمایند.

 

2.یا اختیار اخذ جواز تخریب و نوسازی را ،به سازنده یا سازندگان بدهند . که در این صورت، سازنده یا سازندگان متعهد به انجام تعهدات خود مبنی بر اخذ جواز تخریب و نوسازی از شهرداری می باشد.

بنابراین، برای آنکه بتوان سازنده را ملزم به ایفای تعهدات خود مبنی بر اخذ جواز تخریب و نوسازی نمود؛ میبایست شرایط ذیل لحاظ گردد :

1. مالک میبایست در قرارداد مشارکت در ساخت ، سازنده/سازندگان را متعهد به اخذ جواز تخریب و نوسازی از شهرداری ،نموده باشید و در صورت عدم درج چنین شرطی در قرارداد نمی تواند سازنده را وادار به چنین کاری نمود .

2مالک به سازنده یا سازندگان ، وکالت کاری اداری در جهت اخذ جواز تخریب و نوسازی در شهرداری را اعطاء کرده باشد. که متعاقباً سازنده بتواند به نمایندگی از طرف مالکین ،امور اداری مربوط به تخریب و نوسازی را در شهرداری پیگیر شود .

3.مالک، مدارک لازمه از جمله سند و. را جهت اخذ جواز،پیگیری کار در شهرداری در اختیار سازنده، بعنوان امانت قرار دهد یا بهمراه سازنده در شهرداری حاضر گردد

النهایه درصورتی که سازنده، علی رغم تعهد به اخذ جواز تخریب و نوسازی و داشتن وکالت کاری اداری،به تعهد خود مبنی بر اخذ جوازتخریب و نوسازی از شهرداری اقدامی ننماید مالک می توانید از طریق دادگاه الزام سازنده را به اخذ جواز تخریب و نوسازی ،بخواهد و چنانچه بعد از قطعیت رأی، سازنده از انجام تعهد خود امتناع نماید؛ برای مالک حق فسخ معامله وجود خواهد داشت.

نکته1: بهتر است مالک یا مالکین برای اخذ جواز تخریب و نوسازی ،موعد و مهلتی برای سازنده در نظربگیرند چرا که اگر مهلتی در نظر گرفته نشود سازنده میتواند بلادلیل در انجام تعهد خود تاخیر ورزد . و هم چنین ضمانت اجرای فسخ قرارداد و خسارات را ،در صورت عدم انجام تعهدسازنده در قرارداد پیش بینی نمائید.

نکته2: اگر اختیار اخذ جواز تخریب و نوسازی با سازنده/ سازندگان باشد مالک نمی تواند بدون اخذ مجوز از دادگاه اقدام به اخذ جواز نوسازی و تخریب نماید . و اگراین اقدام را بدون اخذ مجوز از دادگاه انجام دهد ، نمیتواند هزینه های پرداختی به شهرداری را از سازنده مطالبه نماید .

نکته 3: در صورتی که قوای قاهره و حوادث غیر مترقبه از جمله سیل و زلزله و یا تغییر قوانین و مقررات و آیین نامه ها موجب عدم انجام تعهد سازنده گردد ؛سازنده مسئولیتی در قبال پرداخت خسارات وارده به مالک نخواهد داشت


سایت حقوقی هادی کاویانمهر نوسازی ,سازنده ,تخریب ,جواز ,شهرداری ,مالک ,جواز تخریب ,انجام تعهد ,وکالت کاری ,سازنده سازندگان ,قرارداد مشارکت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

larzegiremahardar خرید پستی ارزان بدلیجات دست ساز زنانه دخترانه کودکانه زیور الات 2020 درب اتوماتیک پارس دانلود برای شما محصولات اینترنتی زن و مرد دانلود آهنگ زنگ خور موبایل شـــب وصــــالم آرزوســـــــت واجا راز زیبایی پسر بی همه چیز